VIJFDE LEERJAAR

Welkom in het vijfde leerjaar. 

Om onze klas te vinden, moet je de trap naar boven nemen. Wij zitten aan de linkerkant en het zesde leerjaar aan de rechterkant. 

We hebben een ruime klas met hier en daar een uiltje want onze klas wordt ook de “uiltjesklas” genoemd. 

Dit jaar zijn we met 20, 10 lieve meisjes en 10 stoere jongens.
Elke week zullen er 2 leerlingen de juf helpen met allerlei taken. Ook de actualiteit voorstellen behoort tot ons takenpakket. Op die manier komen we samen meer te weten wat er allemaal gebeurt in de wereld. 

Dit schooljaar zit boordevol activiteiten, uitstappen en leerrijke lessen. De leerstof van het vierde leerjaar wordt herhaald maar we breiden natuurlijk uit. We gaan rekenen met grotere getallen, werken met moeilijkere woorden en dit jaar leren we natuurlijk een aardig mondje Frans. Via spelletjes, dialoogjes en grammatica leren we nieuwe woorden, werkwoorden en uitdrukkingen. 

Ons jaarthema dit jaar is: “Stap mee in ons verhaal!”. We zullen dus vaak werken rond lezen en zetten elke maand andere boeken in de kijker. De juf zal ons ook verschillende opdrachten geven omtrent de gelezen boeken. We brengen iedere maand een bezoek aan de bibliotheek en krijgen zo de kans om boeken naar onze interesse uit te lenen.
In maart komt er altijd een grote opdracht aan, “Book in a box” heet het. Dan werken we rond een auteur en veranderen we een doos in een echte boekencreatie met allerlei opdrachten bij.

Zoals we al vermeld hebben, maken we veel uitstappen. Ook dit jaar gaat het vijfde leerjaar terug naar de Hoeve Beel-Steyaert. We werken 6 halve dagen mee op de boerderij en zetten leerstof om in de praktijk. Abstracte begrippen rond rekenen en wereldoriëntatie (schaal, oppervlakte, het weer, …) komen zeker aan bod. Dit alles samen met boer Joost, boer Pieter-Paul en boerin Mieke. 

Zo zie je maar dat wij in het vijfde leerjaar nooit stil zitten en telkens nieuwe zaken ontdekken! 

Ben je benieuwd naar onze klas? Kom dan zeker eens een kijkje nemen! U bent altijd welkom! 

Au revoir, tot ziens! 

Het vijfde leerjaar en juf Sharon