VIJFDE LEERJAAR

Welkom in het 5de leerjaar bij  juf Sharon !
Wij zitten in de gebouwen vooraan. Aan de rechterkant het 6de leerjaar van juf Lindsey, aan de linkerkant het 5de leerjaar . Een kleurrijke klas met  een heel leuke planning!

We zijn dit schooljaar met 25 leerlingen in onze klas .Iedere week zijn een aantal kinderen verantwoordelijk voor de actualiteit. Ze komen we telkens iets meer te weten over wat er in de wereld gebeurt.

De leerkrachten werken met een digitaal schoolbord. Het is precies een groot computerscherm dat vasthangt aan een PC. Zo kunnen de leerkrachten ons filmpjes tonen, oefeningen uitleggen,… wij mogen soms ook op het bord werken!

We hebben verschillend klasmateriaal, zoals stiften, kleurpotloden, scharen, lijm, passers, rekenmachines,… Alles is mooi gerangschikt in mandjes in de kast. Dat mogen we allemaal gebruiken. Pennen, een potlood, een gom, een lat, … krijgen we van de school.

Iedere maand gaan wij naar de bibliotheek. Daar krijgen we van de juf een opdracht rond boeken. Een informatief boek voorstellen, een boekverslag invullen, een spreekbeurt houden, een stukje voorlezen voor de kleuters,… iedere maand verzint de juf wel iets anders! Tijdens de voorleesweek lezen onze leerkrachten  natuurlijk een leuk boek voor! In de klas hebben we ook een kleine boekenhoek. Daar mogen we ook altijd een boek kiezen. Als we tijd over hebben, mogen we in ons boek lezen!

Iedere week hebben we hoekenwerk. Bij hoekenwerk doet iedereen iets anders bijvoorbeeld met de computer werken, taalspelletjes, muziek maken, uitbeelden, Franse taalspelletjes, verkeersspel, …

Wij hebben op onze school een leerlingenraad. Dat doen wij om problemen op te lossen of ideeën te bespreken, samen met meester Johan.

Wij gaan ieder jaar 6 halve dagen meewerken en nieuwe dingen leren op hoeve Beel-Steyaert bij boer Joost, boerin Mieke en Pieter-Paul.

Benieuwd naar onze klas? Kom gerust een kijkje nemen!

Vele groetjes van het vijfde leerjaar,

 

juf Sharon