Enkele sfeerbeelden van L2 in januari en februari

De voorbije weken beleefden we opnieuw fijne momenten in onze giraffenklas. 

Zo genoten we ten volle van een laagje sneeuw om op te sleeën en in te ravotten.

In ons taalthema leerden we elkaar beter kennen met een leuk weetje of een speciale gebeurtenis over onszelf met ons eigen ‘ik-boekje’. 

Binnen ons W.O.-thema’ brachten we een bezoekje aan het postverdeelcentrum in Oudenaarde. Daar ontdekten we de weg van een pakje of brief tot in onze eigen brievenbus. 

In de Picturale in Ronse  ontdekten de leerlingen tekeningen van verschillende illustratoren. Hierna waren er allerlei doe-activiteiten die werden georganiseerd in teken van de illustrator Gerda Dendoven. 

Boerderijonderwijs dag 2

Vandaag trokken de leerlingen van L5 opnieuw naar de boerderij. We zochten een biggetje en gaven het een zelfgekozen naam. Ook het gewicht en andere gegevens vulden we in op de fiche. We maakten ook kennis met de landmaten. Een hectare, centiare en are, we kennen ze allemaal! Naar aanleiding van complimentendag maakten we ook tijd om in de automatenshop enkele complimentjes uit te hangen. Neem gerust eens een kijkje bij Mieke en Joost! Tot volgende week!

Boerderijonderwijs dag 1

De leerlingen van L5 zijn vandaag gestart met hun traject op de boerderij. We leerden Pieter-Paul, Mieke en Joost kennen en kregen een rondleiding op hun boerderij. We kwamen in de kraamstal en knuffelden al een biggetje. Op naar de volgende, leerrijke dagen!

L3 in januari en februari.

Wat waren het alweer drukke maanden waar we heel wat leuke dingen deden. We schreven zelf een sprookje uit dat we daarna moesten dramatiseren, we hadden een bewegingsles met ballonnen, we organiseerden een minidisco als beloning voor onze leesmeters, we vierden een hele week carnaval. Wordt maart ook zo leuk?

Carnaval in K0

2 gekke weken werkten we rond het thema carnaval. De clown, de confetti en het verkleden, het kwam allemaal aan bod in onze klas.

We bewogen met ballonnen om er daarna mee te stempelen. Ook schilderden we op fluodag ons eigen muziekinstrument met fluoverf. Hiermee mochten we ook experimenteren: snel en traag, stil en luid!

De hoed van de clown mochten we gek versieren en we veranderden onszelf ook in een clown. Oja, en confetti overal natuurlijk want dit mocht in onze ontdektafel!

De Grote Verkeerstoets in L5

De leerlingen van het vijfde leerjaar kregen hun code om deel te nemen aan “De Grote Verkeerstoets”. We gingen op verkenning doorheen de site en oefenden al wat hoofdstukken in. In april leggen we dan onze online test af met 20 meerkeuzevragen. Oefenen is dus de boodschap. Veel succes!