Secret Santa in L4 en L5

De leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar maakten gisterennamiddag een sleutelhanger. Ze trokken een naam en mochten niet vertellen voor wie ze iets maakten. Wie zou voor wie een geschenkje hebben? Spannend!

Reanimatie in L5

Deze voormiddag kregen de leerlingen van L5 een cursus reanimatie. Zowel theorie als praktijk kwamen aan bod. We moesten het praktijkexamen tot een goed eind brengen om ons diploma te behalen. Iedereen deed het fantastisch! Bedankt aan Hendrik voor de duidelijke en leerrijke uitleg!

Nieuwjaarswafeltjes in K0

Vandaag kwam moeke op bezoek en wat had ze veel meegebracht! Ingrediƫnten en een wafelijzer. We maakten nieuwjaarswafeltjes.

We keken eerst wat we allemaal nodig hebben: ei, melk, gist, bloem, suiker en boter. Alle droge ingrediƫnten bij elkaar en dan alle natte erbij. Alle peuters mochten helpen om het deeg te maken.

Daarna moesten we onze beste roltechnieken boven halen. We rolden balletjes om er daarna worstjes van te maken.

En als laatste natuurlijk nog het beste: PROEVEN! Njammie, helemaal goedgekeurd!

Sinterklaas op bezoek (1K)

Joepie!! Sint is op bezoek!

Wat een feest, iedereen krijgt een boekje mee naar huis en we smullen lekker van de mandarijntjes. Ook zijn er een paar kindjes die hun fopspeen mochten afgeven aan Sinterklaas. Wat een grote kindjes worden die vlinders. Tot de volgende keer Sinterklaas en Roet-Piet.

Thema Sinterklaas in K0

2 weken lang hebben we ons voorbereid op de komst van Sinterklaas. Om hem hartelijk te ontvangen, maakten we allemaal een mooie kroon. Hiervoor mochten we experimenteren met scheerschuim en blauwe verf op de tafel. We maakten de golven van de zee!

Ook de stoomboot mocht niet ontbreken op de zee. Die schilderden we met de pluimpjes die piet voor ons had neergelegd.

Ook een pietje knutselen hoorde erbij. We deden krullenbol en leerden samen om een cirkel te maken. Eerst met onze vingers in de lucht, daarna met onze vingers op het papier, om als laatste stap met de borstel met schoenenpoets aan de slag te gaan. Haar, ogen, neus, mond en onze piet was klaar!

Dank u Sinterklaas, dag lieve piet. Bedankt voor de leuke boekjes en tot volgend jaar!

Sint op school

Het was een regenachtige ochtend maar dat hield de kinderen niet tegen om Sinterklaas op te wachten. Aangezien het trouwe paard van de Sint niet kon meekomen, had de Sint ander vervoer voorzien. De kinderen stonden buiten te wachten en zongen luidkeels Sinterklaasliedjes. Iedereen was dolenthousiast en begroette Sinterklaas en zijn Pieten met luid gejuich. Meer foto’s kan u later deze week vinden in de fotogalerij.

L4 gaat voorlezen bij de kleuters

Wat kijken we allemaal heel erg uit naar de komst van de Sint!

In afwachting koos de juf voor alle leerlingen van het vierde leerjaar een prentenboek over Sint en Piet. We leerden hoe we een boekje expressief kunnen voorlezen.

De leerlingen van het vierde leerjaar genoten van hun enthousiaste publiek en de kleuters genoten met volle teugen van een sintverhaal!