Haspengouwklas dag 1

Lieve ouder(s)

Dag 1 zit er bijna op. We zijn veilig en wel om 10u in Tongeren aangekomen en na een korte kennismaking met Ambiorix (na ons tussendoortje want we hadden al een klein hongertje) werden we verwelkomd door onze 4 gidsen in het Gallo-Romeins museum. We mochten ons even een Galliër of Romein wanen en we leerden heel veel bij.

We moeten jullie niet vertellen dat we tegen 13.00u. allemaal reuzehonger hadden, dus onze liefdevol klaargemaakte picknick smaakte bijzonder goed.

Na de middag zetten we onze tocht verder naar Borgloon, waar we kennis maakten met ons verblijf. Nadat we onze zware koffers richting slaapkamers gesleurd hadden en ons bed gekozen hadden, wachtte ons alweer een gids op, die ons dit keer alles vertelde over het gebruik van onze zintuigen. We maakten een korte wandeling in de buurt en kregen daarna nog een workshop die top-secret is.

Gelukkig waren de weergoden ons niet al te slecht gezind en konden we voor het avondeten nog even ravotten in de prachtige tuin van ons verblijf “het Klokhuis”.

We konden smullen van vers gemaakte bloemkoolsoep, lekkere spaghetti en milkshake als dessert en we zongen uit volle borst “lang zal Marcel leven”, want we hadden een jarige mee vandaag. Nu de buikjes helemaal rond gegeten zijn, wordt het tijd om aan het avondritueel te beginnen. Pyjama aan, tanden poetsen en vooraleer we (hopelijk héél moe ;-)) in onze slaapzak kruipen, mogen we nog een uurtje spelletjes spelen.

Dag 1 was TOP! Op naar het vervolg!

Vele groetjes van de haspengouwers en tot morgen.