Haspengouwklas dag 2

Lieve ouder(s)

Het zandmannetje heeft gisteren zijn werk heel goed gedaan, want voor 22u waren alle oogjes en snaveltjes toe. Dat ze deze ochtend al voor 5u helemaal klaar wakker waren, dat kon ons zandmannetje natuurlijk niet weten. Soit, het was een energiek begin van een super toffe dag!

Tegen de tijd dat de ontbijtzaal open ging, hadden ze honger als een paard. De maagjes werden goed gevuld en aangezien we daarna nog tijd hadden vooraleer onze eerste activiteit zich aanbood, konden we nog even (onder een stralende, blauwe maar koude hemel) de beentjes strekken tot aan de eerste fruitboompjes met bloesems. We hebben handig gebruik gemaakt van de perfecte omstandigheden om groepsfoto’s te maken.

Na deze korte wandeling werden we opgehaald door onze buschauffeur, want de gidsen van het stroopmuseum waren klaar om ons rond te leiden in de oude stroopfabriek. We leerden er alles over de weg van fruit naar stroop in het verleden. Het was meer dan de moeite waard en vooral het doe-gedeelte van het museum kon op veel enthousiasme rekenen bij de kinderen.

Van de stroopfabriek ging het dan terug naar onze herberg, waar het keukenteam ons opwachtte met (heel veel) hotdogs. We staan ervan versteld hoeveel sommige kinderen in die kleine maagjes krijgen (!).

Veel tijd voor een siësta was er niet, want de buschauffeur stond alweer klaar om ons naar Kanne te brengen, waar een gids ons gedurende 2,5 uren wegwijs maakte in de mergelgroeven (het zijn géén grotten, dat weten we ondertussen ook). Alhoewel de kinderen heel enthousiast waren over deze activiteit (en de doe-activiteit waarvan ze ’t resultaat mee krijgen naar huis), waren er toch wel heel wat die graag een hand van de juf hadden (of die elkaars handje vastnamen) op plaatsen waar het een beetje donker en griezelig was.

Rond 17.30u. waren we terug in ons verblijf en aangezien het zonnetje ook weer van de partij was, konden ze zich nog een uurtje uitleven in de mooie tuin van het verblijf, vooraleer het avondeten geserveerd werd. De broccolisoep en rijst met kip in zoetzure saus werden door de meeste kinderen echt wel gesmaakt. ’t Zijn goeie koks hier in de Limburg.

We hadden alle kaartjes van het thuisfront die tot dan toe aangekomen waren verzameld en gelukkig kregen heel veel kinderen post, die ze na het avondmaal rustig konden lezen. De kindjes die een beetje verdriet hadden om (voorlopig) met lege handen achter te blijven, konden we gelukkig wel troosten met een ijsje als dessertje.

Terwijl 2 juffen momenteel groepje per groepje proberen schoon te schrobben in de douches, mogen de anderen nog een beetje genieten van de speelruimtes waar gezelschapsspelletjes, een kleurplaat of een boekje rust brengen vooraleer we hen naar hun bedje brengen.

Morgen komt er nog een imker langs om ons alles over bijen te vertellen en daarna vatten we onze terugreis aan, maar eerst maken we nog een tussenstop in een fruitbedrijf. We verwachten rond 18u00 terug aan de school te zijn, maar mocht dit vroeger of later zijn, dan sturen we via Smartschool zeker een bericht.

Tot morgen!