ZEEKLAS DAG 2

Na een rustige nacht begonnen de vroege vogels zich rond 6 uur te roeren. En al vlug was de hele bende wakker. Het aankleden en het inpakken kon beginnen. De ene probeerde alles nog wat mooi op te vouwen, de andere was al blij dat de hele hoop er kon ingepropt worden.

Ondertussen hadden we al gemerkt dat het geen 35°C ging worden. Insmeren tegen de zon was dus niet erg nodig, een stevig ontbijt wel. En dan werd het tijd om ons goed in te duffelen tegen de striemende regen en gure wind.

Op de dijk van Nieuwpoort was het niet ontzettend druk. Op uitzondering van twee klassen van Wortegem-Petegem was geen levende ziel te bespeuren. Onze leerlingen kregen wat uitleg over de duinen, de dijk, eb en vloed… en konden met de gocart rondrijden. Sommigen hadden het wat koud gekregen, maar de meesten vonden het toch wel leuk om in de plassen te kunnen crossen.

Na de pasta met tomatensaus en het ijsje hadden we nog even tijd om van de buitenspeeltuin te genieten. Dan de bus op richting Raversijde. Daar bezochten wij het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren. De leerlingen waren geboeid door de interessante uitleg en we konden heel wat dieren van dichtbij bewonderen, zoals een prachtige jan-van-gent, torenvalken, egeltjes, kippen…

En dan naar school… waar mamaatje en papaatje ons stonden op te wachten… En zo zaten twee leuke dagen er al snel op.