Een verslag schrijven in l3

De leerlingen van het derde leerjaar kregen in de les taal de opdracht om een verslagje te schrijven over de afgelopen openluchtklas. Ze kozen elk hun favoriete activiteit en schreven hierover enkele correcte zinnen. Nadien mocht iedereen dit verslagje typen op de chromebooks. Zorgen voor een correcte opmaak en het invoegen van een foto waren de extra opdrachten waaraan het verslagje moest voldoen.

L1 en L2 op zeeklas

Eenmaal vertrokken zat de sfeer er al helemaal in! Ons eerste bezoekje was een ritje met de bus door de zeehaven van Zeebrugge. We konden alles bewonderen door de raampjes van de bus en meester Luc gaf bijhorende uitleg door de micro. Eenmaal van de bus stilden we onze honger met een lekkere banaan. Nadien was het tijd voor een bezoekje aan Sealife. We maakten kennis met prachtige zeedieren. Ook de zeeleeuwenshow was een heel spektakel. Nog even langs de pinguïns en de otters passeren en dan verder op weg naar ons hotel. Na een lekkere en stevige maaltijd waren we klaar om op stap te gaan. Met de tram naar de vismijn! Daar kregen we uitleg over de vissen, brachten we een bezoek aan de vismijn, proberen we kleine krabjes te vangen en onderzochten we de verschillende krabjes. De overzetboot bracht ons naar de dijk waar we een ritje konden maken met de tram. Wat was dat leuk! Eenmaal terug aangekomen in het hotel vulden we ons buikjes en maakten we ons nadien klaar om te zwemmen. Na een heel leuke zwempartij was het tijd om schaapjes te tellen!

Boerderijonderwijs dag 5

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen vandaag voor de vijfde keer naar de boerderij. We ontdekten het waterzuiveringssysteem, de luchtwasser en bekeken ook de vele zonnepanelen die aanwezig zijn. We namen ook een kijkje bij de automaten. Deze zijn nieuw op de boerderij. Daarnaast moesten we ook de schaalberekening van een tractor uitvoeren. Volgende week staat de laatste dag gepland en dit met een heel lekkere afsluiter …

Erfgoeddag maakt school voor 5 en 6

Op dinsdag 26 april trokken de leerlingen van de derde graad met de fiets richting Ooike voor ‘Erfgoeddag maakt school’.

Dit jaar belicht Erfgoeddag het erfgoed van het schoolleven en –verleden. De leerlingen werden met een tijdcapsule meegenomen naar het verleden van ‘de school’ en ‘het onderwijs’ in Wortegem-Petegem tot het einde van de jaren 1950. 

Met foto’s, documenten en educatieve materialen maakten ze een tocht langs verdwenen scholen in onze vijf deelgemeenten.

bewegen met planeten in l3

Vorige week bezocht het derde leerjaar tijdens de openluchtklas de volkssterrenwacht in Grimbergen. Daar leerden we de verschillende planeten van ons zonnestelsel kennen. Vandaag speelden we in kleine groepjes een bewegingsspel om deze planeten beter te leren kennen. Iedereen bewoog vol enthousiasme mee en op het einde van de les kon iedereen de belangrijkste eigenschappen van elke planeet opsommen.

L3 stapt 1 kilometer

Vandaag maakten we kennis met een nieuwe lengtemaat in het derde leerjaar: 1 kilometer. Om te weten te komen hoe lang 1 kilometer nu eigenlijk is, stapten we deze af met behulp van het meetwiel.