L5 en hun correspondentieklas

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben vandaag hun brief opgestuurd naar hun correspondentieklas. We leerden een brief schrijven met de correcte indeling en daarbij ook een envelop. Hopelijk krijgen we snel een antwoord terug.

K3 bezoekt het kasteel van Laarne

Als echte ridders en jonkvrouwen treden de kinderen het kasteel binnen. Vol bewondering bekeken we alle kamers van het kasteel. Van de zolder tot de kelder. Een mooie ervaring om te zien hoe een kasteel er echt uit ziet.

Boerderijonderwijs dag 5

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen vandaag voor de vijfde keer naar de boerderij. We namen een kijkje bij de automaten, leerden over de verschillende soorten voer en berekenden de omtrek van de zeugenstal. Volgende week staat de laatste dag gepland en dit met een lekkere afsluiter …

Erfgoeddag derde graad

De derde graad ging met de fiets naar Ooike om de tentoonstelling van erfgoeddag te gaan bekijken.

We leerden over dieren in de wereldoorlog, vinkenzettingen, duivenmelkers en zoveel meer!

Bedankt aan de Heemkundige Kring voor de deskundige uitleg.

Boerderijonderwijs dag 4

De leerlingen van het vijfde leerjaar gingen vandaag voor de vierde keer naar de boerderij. We ontdekten het waterzuiveringssysteem, de luchtwasser en bekeken de vele zonnepanelen die aanwezig zijn. Daarnaast moesten we ook de schaalberekening van een tractor uitvoeren. Op naar de laatste 2 dagen.

L1 neemt deel aan schoolproject “poets je tanden”

Net voor de paasvakantie hebben wij deelgenomen aan het project “poets je tanden”. Al snel werd duidelijk dat onze tandjes het hard te verduren krijgen door veel tandplak… En hoe krijgen we die tandplak dan weg ? Inderdaad, door onze tanden minstens 2 keer per dag op een deftige manier te poetsen. De mascotte Draakje toonde hoe het moest. En dan was het natuurlijk de beurt aan de leerlingen. Na een goede poetsbeurt, schitterden onze tanden. We mochten ook aan meerdere spelletjes deelnemen en achteraf kregen we zelfs een diploma.

L1 meet de temperatuur

De voorbije weken volgden wij nauwgezet het weer op. We leerden de temperatuur van de thermometer aflezen. En we zochten ook ons weerstation in de schooltuin op. Daar komen we niet alleen te weten hoe koud of hoe warm het is, maar we kunnen er ook terecht voor de hoeveelheid regen, de windrichting…

Paasactiviteit K3 en L5

Gisteren hebben de kleuters van K3 en de leerlingen van L5 goed samengewerkt om paaseitjes te vinden. Ze moesten tekeningen zoeken en verschillende letters verzamelen. Nadat we de verrassing gevonden hadden, werd er ook nog geknutseld en gepuzzeld.
Het was een leuke namiddag! Fijne vakantie allemaal!