Frietjes

Mmmmmmm, frietjes! Deze middag kreeg iedereen frietjes, van klein tot groot. De kinderen keken er heel erg naar uit: met een beetje mayonaise of ketchup en een lekkere frikandel was dit een feestmaaltijd. Er werd heerlijk gesmuld!

K2 naar de speeltuin

De laatste week school zijn we gestart met een uitstapje naar de speeltuin. De glijbanen, de trein, de schommels… Even een lekker hapje en drankje en dan terug verder. Wat een leuke voormiddag!

Derde graad naar OudenAarde

De leerlingen van de derde graad gingen gisteren op leeruitstap naar Oudenaarde. In de voormiddag deden we een historische stadswandeling en in de namiddag trokken we naar het MOU. We bezochten “Beestig”. Een tentoonstelling over dieren in de wandtapijtkunst.

www.onderwijskiezer.be

Het basisonderwijs zit er bijna op voor de leerlingen van L6 op onze school en de meesten zijn al ingeschreven in hun nieuwe school …

Vandaag verkenden de leerlingen van L6 de website www.onderwijskiezer.be.

Ze vulden 2 online-vragenlijsten (vragenlijsten einde basisonderwijs) in: de I-like Basic en de I-like Study.
Een vragenlijst waarmee je je belangstelling verkent en een vragenlijst die peilt naar je werk- en studiehouding. Op het einde van deze vragenlijsten konden ze het resultaat bekijken en doormailen naar hun mailadres.

Ze verkenden ook reeds de website van hun nieuwe school in september.
Ze bekeken het studieaanbod, de schooluren, de activiteiten, enz …
Wat weten ze nog niet over hun nieuwe school?

Er werd ook al eens nagedacht over welk beroep ze later graag willen uitoefenen. Op de onderwijskiezer heb je namelijk een rubriek ‘beroepen’ waar je heel wat kunt terugvinden, dus we gingen ook daar mee aan het werk.

K2 op geitenbezoek.

Omdat geiten waarnemen niet kan in de klas, trokken we naar de tuin van juf Els Ternoot om die schattige dieren te aanschouwen. Wat leerden we veel bij op deze ‘buitenles’. Zo weten de 2e kleuters nu heel goed waarvoor hooi is, waarvoor stro dient en waarvoor de klimspullen in de weide zijn. Het allerbelangrijkste van deze namiddag was toch wel het losweken van een ‘dierenvriendgevoel’ bij de kindjes en na een uurtje bezig zijn, was er niemand meer bang en vond iedereen het superleuk!

Spelletjesuurtje In k2

De voorbije weken hadden we elke donderdag een spelletjesuurtje. Adhv van een doorschuifsysteem speelden de kleuters 6 nieuwe gezelschapspelletjes, telkens in een groepje van 3 kinderen. De sfeer was heel rustig en gezellig. Iedereen zat telkens in een goede concentratie en leerde er ook elke weer iets nieuws van bij. Goed gedaan van onze tweede kleuters !!!

K0 en K1 Naar de boerderij

Wat een leuke en plezante dag! We trokken er samen op uit naar de boerderij. Vertrekken met de bus was al het eerste leuke op de planning.

Eens aangekomen kregen we een sjaaltje zoals echte boeren en boerinnen. We trokken naar de pasgeboren kalfjes en zagen hoe ze melk kregen van de boer. We mochten ze ook strelen. Ze waren heel zacht en sommige deden ook wat zot en gek.

Daarna gaven we de koeien hooi. Met echte kruiwagens, schepjes en borstels gingen we te lijf. Wat een hard werk! Ook vers stro in de stal van de kalfjes mocht niet ontbreken.

Na onze boterhammen, mochten we nog een wandeling maken naar de grote stieren door de wei met koeien. We mochten over de silo met voeder klimmen en keken eens naar de aardappelen en de maïs van de boer. Eens terug was het al tijd voor een hapje en stond de bus ons al op te wachten. Na een klein dutje kwamen we terug aan op school. Het was een super fijne en leerrijke dag op de boerderij. Meer foto’s vinden jullie terug in de galerij.