Haspengouwklas dag 2

Lieve ouder(s)

Zoals we verwacht hadden kreeg een groot deel van de kinderen een deugddoende nachtrust, maar waren er toch een aantal die heel veel te vertellen hadden (ook lang nadat de “babbel deadline” verstreken was). Zonder medelijden begonnen we echter stipt aan onze dag met een gezonde dosis ochtendgymnastiek.

Onze spieren waren opgewarmd en onze lichamen ook want het was frisjes bij het opstaan. Meester Johan was ondertussen ook aangekomen want hij heeft ons vandaag vergezeld tijdens onze activiteiten. En ook onze maagjes waren klaar om gevuld te worden met een lekker ontbijt. Onze nachtuilen mochten de ontbijttafel helpen opruimen (vertelden we al dat de juffen geen medelijden hadden ;-)?)

Na het ontbijt werden we opgehaald door onze buschauffeur want de gidsen van het stroopmuseum waren klaar om ons rond te leiden in de oude stroopfabriek. We leerden er alles over de weg van fruit naar stroop in het verleden. Het was zeker en vast de moeite waard en vooral het doe-gedeelte van het museum kon op veel enthousiasme rekenen bij de kinderen.

Van de stroopfabriek ging het dan naar Hasselt, naar domein Kiewit, waar we onze picknick (snel) naar binnen werkten, want we kregen tijd om het mooie speeldomein ten volle uit te testen. Om half twee werden we alweer per klas opgesplitst om vanalles bij te leren via onze gids. Het derde leerjaar kwam alles te weten over de vleermuis en het vierde leerjaar kreeg per groepje van vijf een GPS om te leren oriƫnteren in het Limburgse landschap. Super interessant en leuk, maar de blije snoetjes bij het vooruitzicht aan nog een uurtje speelplezier in het prachtige domein waren echt mooi om te zien.

Rond 18.30u. waren we terug in ons verblijf waar de pompoensoep en balletjes in tomatensaus met puree al klaar stonden te wachten om met heel veel smaak naar binnen gewerkt te worden. Het ijsje als toetje was er voor sommigen zelfs te veel aan.

We hadden alle kaartjes van het thuisfront die tot dan toe aangekomen waren verzameld en gelukkig kregen heel veel kinderen post, die ze na het avondmaal rustig konden lezen.

Terwijl we groepje per groepje probeerden schoon te schrobben in de douches, mochten de anderen nog een beetje genieten van de mooie tuin van ons verbijf.

Het is alweer slaaptijd en we hopen uiteraard dat ze moe maar tevreden van een lange nachtrust zullen kunnen genieten.

Morgen gaan we naar de fruitveiling van Belorta en daarna vatten we onze terugreis aan, maar eerst maken we nog een tussenstop in Grimbergen. Daar bezoeken we de volkssterrenwacht Mira. We verwachten rond 17u30 terug aan de school te zijn, maar mocht dit later zijn, dan kan u dit via de website opvolgen.

Tot morgen!